Fronius Single Phase Primo

FRONIUS PRIMO

Ο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Με κατηγορίες ισχύος από 3,0 έως 8,2 kW ο Fronius Primo συμπληρώνει ιδανικά την τεχνολογία μετατροπέων SnapINverter. Αυτός ο μονοφασικός μετατροπέας χωρίς μετασχηματιστή αποτελεί την ιδανική επιλογή για ιδιωτικές κατοικίες. Με την πρωτοποριακή σχεδίαση SuperFlex Design επιτυγχάνεται μέγιστη ευελιξία, ενώ παράλληλα χάρη στο σύστημα συναρμολόγησης SnapINverter η εγκατάσταση και η συντήρηση γίνονται πανεύκολα. Το πακέτο επικοινωνίας με WLAN, η διαχείριση ενέργειας, ο μεγάλος αριθμός διεπαφών και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό καθιστούν τον Fronius Primo επιπλέον τον πιο «επικοινωνιακό» μετατροπέα για ιδιοκτήτες κατοικιών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SNAPINVERTER
Η γενιά μετατροπέων SnapINverter ξεχωρίζει για το απλό και ενιαίο για όλα τα μοντέλα σύστημα συναρμολόγησης. Χάρη στο σύστημα αυτό η εγκατάσταση και η επισκευή γίνονται απλούστερες από ποτέ. Το ιδιαίτερο στοιχείο στη δομή της συσκευής είναι ο διαχωρισμός του τμήματος σύνδεσης και της μονάδας ισχύος. Και τα δύο συναρμολογούνται ξεχωριστά. Πρώτα τοποθετείται στον τοίχο το εξαιρετικά ελαφρύ τμήμα σύνδεσης μαζί με όλες τις καλωδιώσεις. Στη συνέχεια τοποθετείται η μονάδα ισχύος. Χάρη στο πρωτοποριακό περιστρεφόμενο σύστημα η συντήρηση και η επισκευή γίνονται με τρόπο ιδιαιτέρως φιλικό προς τον χρήστη. Ο μετατροπέας αναρτάται εύκολα στο στήριγμα τοίχου και στη συνέχεια ασφαλίζεται. Σε περίπτωση επισκευής δεν χρειάζεται επομένως να αφαιρεθεί ολόκληρος ο μετατροπέας, αλλά μόνο η μονάδα ισχύος. Ολόκληρη η καλωδίωση παραμένει ως έχει.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ως ο πρώτος κατασκευαστής μετατροπέων της αγοράς προσφέρουμε ένα πακέτο επικοινωνίας δεδομένων, στο οποίο ενσωματώνονται πλήρως τα εξής στοιχεία: καταγραφή δεδομένων, WLAN, Ethernet, διαχείριση ενέργειας, ένας διακομιστής web και ένας μεγάλος αριθμός διεπαφών. Έτσι ο μετατροπέας συνδέεται μέσω καλωδίου δικτύου ή μέσω WLAN – χωρίς επιπλέον καλωδίωση – με το Internet και εσείς έχετε την καλύτερη δυνατή συνοπτική εικόνα για τη λειτουργία της φωτοβολταϊκής εγκατάστασής σας. Η σύνδεση με εξαρτήματα τρίτων κατασκευαστών διασφαλίζεται με τη βοήθεια διεπαφών, όπως οι Modbus TCP SunSpec, Modbus RTU SunSpec ή Fronius Solar API (JSON). Επιπλέον, οι ανοιχτές διεπαφές μπορούν να λειτουργούν παράλληλα με το Fronius Solar.web.

SUPERFLEX DESIGN
Το Fronius SuperFlex Design αποτελεί έναν έξυπνο συνδυασμό τεχνικών χαρακτηριστικών ισχύος, με τη βοήθεια των οποίων η σχεδίαση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων γίνεται πλέον για εσάς εξαιρετικά απλή κι ευέλικτη. Οι σημαντικότεροι παράγοντες ισχύος του SuperFlex Design είναι: Δύο ανιχνευτές MPP σε συνδυασμό με την υψηλή τάση συστήματος και το μεγάλο εύρος τάσης εισόδου DC. Κάθε είσοδος DC και ως εκ τούτου και κάθε ανιχνευτής MPP είναι επιπλέον σε θέση να υποδεχτεί τη συνολική ονομαστική ισχύ μετατροπέα. Ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της στέγης, τη σκίαση ενός ή δύο στοιχειοσειρών ή και τη χρήση υπόλοιπων φ/β πλαισίων: Επιλέγοντας έναν μετατροπέα Fronius με ενσωματωμένη σχεδίαση SuperFlex Design καλύπτετε στην πράξη κάθε πιθανό σενάριο βιομηχανικής σχεδίασης της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης με ένα μόνο μοντέλο μετατροπέα.

DYNAMIC PEAK MANAGER
Ο Dynamic Peak Manager είναι ένας καινοτόμος αλγόριθμος ιχνηλάτησης του σημείου μέγιστης ισχύος (Maximum Power Point), που έχει την ιδιότητα να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του δυναμικά κατά την αναζήτηση του ιδανικού σημείου εργασίας. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι ο Dynamic Peak Manager ελέγχει αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα την συνολική χαρακτηριστική καμπύλη, και έτσι προσδιορίζει το καθολικό σημείο μέγιστης ισχύος (GMPP) ακόμα και σε περιπτώσεις μερικής σκίασης.

SMART GRID READY
Οι μετατροπείς Fronius είναι έτοιμοι για το Smart Grid του μέλλοντος. Οι μετατροπείς είναι άψογα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις της τεχνολογίας δικτύου. Οι συσκευές διαθέτουν μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες, τις Advanced Grid Features. Πρόκειται για διάφορες λειτουργίες ρύθμισης που φροντίζουν για τη βέλτιστη τροφοδότηση άεργης και ενεργής ισχύος. Στόχος των λειτουργιών αυτών είναι να επιτυγχάνεται ασφαλής λειτουργία δικτύου ακόμα και σε φ/β εγκαταστάσεις μεγάλης πυκνότητας. Επίσης αποτρέπουν το ενδεχόμενο ανεπιθύμητων διακοπών τροφοδότησης και των παρεπόμενων απωλειών απόδοσης λόγω υπέρβασης των ορίων στις παραμέτρους δικτύου. Ως εκ τούτου, με τους μετατροπείς Fronius η απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης διασφαλίζεται στον βέλτιστο βαθμό. Επιπλέον, με τους μετατροπείς Fronius μπορεί να υλοποιηθεί μια δυναμική ρύθμιση τροφοδότησης λαμβάνοντας υπόψη την ιδιοκατανάλωση με όρια τροφοδότησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε τον μετρητή και να ρυθμίσετε το όριο τροφοδότησης!

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Σήμερα τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας πολλών χωρών απαιτούν ολοένα περισσότερο τον περιορισμό τροφοδοσίας τις Φ/Β ισχύος ως προϋπόθεση για τη σύνδεση στο δίκτυο. Με τη δυναμική χαλάρωση λειτουργίας ισχύος η Fronius προσφέρει μια λύση για τη βέλτιστη διαχείριση τροφοδοσίας. Ο μετατροπέας τροφοδοτεί πρώτα τους οικιακούς καταναλωτές. Ύστερα μειώνει την ισχύ στη μέγιστη επιτρεπόμενη από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας τροφοδοσία ρεύματος. Με τους μετατροπείς Fronius επιτρέπεται χάρη στη λειτουργία αυτή και η μηδενική τροφοδοσία. Έτσι δεν τροφοδοτείται Φ/Β ρεύμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και οι αντίστοιχες απαιτήσεις του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας πληρούνται εύκολα με μια απλή ρύθμιση στη διασύνδεση δικτύου του μετατροπέα.